Tijekom dana očekuje se pojačan promet, bura stvara probleme

Darko Tomas/Cropix

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp- prikolicom i motocikle (I. skupina).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti.

Od petka od 22 sata do subote u 5 sati, zbog izvanrednih radova na dionici autoceste A4 Goričan – Zagreb, od GP-a Goričan do čvora Varaždin, u oba smjera, višekratno će se zaustavljati promet, i to najdulje po 15 minuta.

Zbog tehničkih problema otkazan je katamaran iz Visa prema Splitu koji je trebao isploviti u 7 sati, izvijestio je u Hrvatski autoklub (HAK).



Prometna prognoza

Pojačan promet očekuje se na gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta te na cestama u priobalju u blizini turističkih središta, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi i na gradskim prometnicama.

Pojačan promet osobnih vozila očekuje se na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Srbijom, povremeno u oba smjera.

Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Dubrava Križovljanska, Bajakovo, Tovarnik, Stara Gradiška i Županja.

U pomorskom prometu ne očekuju se teškoće, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

Komentari