Tijekom noći osječko i đakovačko područje pogodilo olujno nevrijeme

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i udarima gromova pogodilo je tijekom noći osječko područje, zbog čega su osječki vatrogasci imali brojne intervencije, dok su na đakovačkom području udari groma izazvali požare na dvije farme.

U osječkom Centru 112 izvijestili su kako su zaprimili preko 30 dojava o vodi u podrumima, zbog čega je na ispumpavanju angažirana osječka Javna vatrogasna postrojba i neka dobrovoljna vatrogasna društva.

Vatrogasci su terenu i stalno rade, ali za sada nema dojava o ozbiljnijim materijalnim štetama, niti o ozlijeđenim osobama, napominju u Centru 112.

Osječko-baranjska policija u subotu je izvijestila kako su udari groma kasno sinoć zapalili bale sijena na farmama u Tomašancima i Marijancima, na đakovačkom području.



Na farmi u Tomašancima u petak, oko 23,20 sati nakon udara groma došlo je do požara na balama sijena. Zapaljeno je oko 2500 bala, a požar su ugasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Gorjani i Tomašanci.

Gotovo istovremeno je nakon udara groma došlo do požara i na farmi u Marijancima, a tom se prilikom zapalilo oko tisuću bala sijena. Požar su ugasili pripadnici DVD Marijanci, a slijedi očevid, ističu u policiji.

DHMZ: Sunčano i nestabilno s temperaturama do 33 ‘celzijevca’

U subotu će u unutrašnjosti prevladavati sunčano no nestabilno vrijeme uz prolazne pljuskove i grmljavinu, a na Jadran će biti vedro uz pokoji pljusak popodne, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda dodajući kako će se temperature kretati od 28 do 33 Celzijeva stupnja.

Vjetar na kopnu puhat će slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a sredinom dana će zapuhati sjeverozapadnjak, osobito prema otvorenom moru.

Komentari