TMURAN VIKEND PRED NAMA: Meteoalarm izdao upozorenje za dijelove zemlje!

Vikend koji je pred nama bit će promjenjiv i nestabilan, s čestim izraženim nevremenima u petak i subotu, prognozirala je meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš za RTL. Osim toga, DHMZ je izdao narančasti Meteoalarm za neka područja.

Na području srednjeg Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije očekuju se mjestimice obilne oborine uz mogućnost bujičnih i urbanih poplava. Količina oborine 60 mm.

Također, narančasto upozorenje izdano je za područje srednjeg i južnog Jadrana gdje je ponegdje moguće grmljavinsko nevrijeme uz obilne pljuskove. Vjerojatnost grmljavine je viša od 80 %, a u Velebitskom kanalu očekuje se jaka, mjestice i vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h). U zapadnim predjelima unutrašnjosti već prijepodne kiša će polako prestajati, dok će je u ostatku zemlje biti veći dio subote, ali poslijepodne ipak manje obilne u odnosu na prijepodne.

meteoalarm

Jedino će ponegdje na krajnjem jugu ostati suho. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, u većini Dalmacije umjereno jugo. Nakon još jednog svježeg jutra, i uz ovu promjenu, temperatura će tijekom dana biti malo niža u odnosu na jučer.



U subotu umjereno, često i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, u Slavoniji i Dalmaciji često obilnim. U nedjelju malo mirnije, ali i dalje ne posve stabilno pa je poneki pljusak moguć ponajprije u središnjim predjelima. Temperatura će i tijekom vikenda biti ispod prosjeka za kraj kolovoza pa će jutra na kopnu biti prohladna uz samo 10-ak stupnjeva, a i na Jadranu će noći biti svježe, javlja RTL.

 

Komentari