‘TO JE SMEĆE PROTUHRVATSKO’ Burno u Saboru, Sačić HDZ-ovcima poderao Zakon: ‘Ne damo plaže za kojima smo krv prolili’

Foto: Saborska TV

Oporbeni klubovi zastupnika zajednički su pozvali na povlačenje iz procedure Prijedloga zakona tvrdeći da je nejasan, nedorečen i neprihvatljiv. Vladajuća većina je odbacila tvrdnje oporbe i ističe da se Prijedlogom zakona preciznije definiraju otvorena pitanja. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković tvrdi da se novim zakonom ne prodaje pomorsko dobro te da se ono ne privatizira, već naprotiv, štiti.

 Rasprava o Zakonu o pomorskom dobru

Predstavlja ga ministar Oleg Butković, no redaju se zahtjevi za stankom.

Marija Selak Raspudić vratila se u Sabor nakon porodiljnog, što je pozdravio i Jandroković.



“Digli ste me prije vremena da bi se borila s građanima Hrvatske da zaštitimo pomorsko dobro. To je opće dobro koje smo naslijedili od našIh predaka, ne može se eksploatirati kako ovaj zakon podrazumijeva. Ne samo da ćete ograničiti ulaske na plaže davati određenih postotaka, nego ćete otvoriti sigurnosni pitanje jer omogućujete neograničeno davanje koncesije. Tko ste vi? Prosvijetlite me, HAZU traži povlačenje, pozivam sve građane da se pridruže građanskim inicijativama 2. veljače”, rekla je.

Anka Mrak Taritaš ističe probleme.

“Prijedlog Zakona je napisan kao da ga je sklepalo pet ljudi. U zakonu vam piše da se prostorni planovi neće moći donositi ako koncesionar ne pristane. Zakon ima protuustavne odredbe, krivce tražite u oporbi”, poručila je.

Željko Sačić imao je burno izlaganje

“Želimo ukazati Hrvaticama i Hrvatima, da vam damo do znanja koliku veleizdaju želi progurati Vlada, to je protuhrvatski potez koji duboko vrijeđa sve žrtve rata, branitelje, koji smo se radovali kada smo uspjevali vraćati svaku šumu, svaki grm, potok, obalu, a vi i Plenković nam to želite uništiti, Hrvatima onemogućiti pristup moru. Želimo referendum o tome, da ne damo plaže za kojima smo krv prolili. To je smeće protuhrvatsko!”, vikao je i poderao Zakon, poručivši ministru da to misle o Zakonu.

 

Komentari