Tomašević: Nadam se da neće biti većih problema s prometnim nezgodama

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na Silvestrovo je posjetio beskućnike u prihvatilištu u Kosnici za koje će se tijekom 2024. urediti još dva prostora, a najavio je i da će u veljači predstaviti studiju izvodljivosti za Centar za gospodarenje otpadom (CGO) u Resniku.

– Na Staru godinu smo navečer obično u Kosnici gdje se družimo s beskućnicima i čujemo njihove probleme, izjavio je Tomašević novinarima nakon posjete Prihvatilištu za beskućnike Crvenog križa u Kosnici te dodao da će se tijekom 2024. urediti za njih dva prostora – u centru i u zapadnom dijelu Zagreba.

Drago mi je da smo, uz dvije lokacije u Kosnici i u Sesvetskom Kraljevcu, odvojili sredstva u proračunu za slijedeću godinu za uređenje dnevnog boravka i prenoćišta u centru grada, u Vukovarskoj, te da krećemo u još jednu lokaciju na zapadnom dijelu, u Ilici. Širimo kapacitete, i ono što je bitnije, je da budu u centru, posebice za dnevni boravak, kako tijekom dana ne bi morali dolaziti izvan grada, naglasio je.

Na pitanje novinara kada će javnosti predstaviti Studiju izvodljivosti za novi Centar za gospodarenje otpadom u Resniku, budući da su je već predstavili SDP-u, Tomašević je odgovorio da su tu studiju predstavili koalicijskim partnerima, a da će je početkom siječnja predstaviti i razvojnim bankama, “s obzirom da planiramo uzeti kredit”.



– Vjerujem da ćemo negdje krajem siječnja, a najkasnije početkom veljače ići s tom studijom na Gradsku skupštinu, i dalje u cijelu proceduru izgradnje Centra za gospodarenje otpadom kako bi se konačno, nakon 20 godina, Jakuševec kao odlagalište zatvorio, rekao je.

Tomašević je izvijestio da je u Zagrebu večeras, na Staru godinu, relativno mirno što se tiče sigurnosti te da nema incidenata. Bile su kaže, dvije prometne nesreće, i to u Dubravi gdje su ozlijeđene dvije pješakinje te na Zagrebačkoj obilaznici, koja je isto tako s završila s lakšim tjelesnim ozljedama.

– Nadam se da neće biti većih problema s prometnim nezgodama, rekao je i još jednom pozvao sve vozače na oprez i da ne sjedaju za volan ako popiju nešto na Novogodišnju noć.

Najavio je da će večeras također posjetiti sve hitne službe, pa je tako posjetio Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, a zatim će i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba i Policijsku upravu zagrebačku.

Na kraju, gradonačelnik Tomašević doći će na Trg bana Jelačića gdje će sa sugrađankama i sugrađanima sudjelovati u zajedničkom odbrojavanju zadnjih trenutaka 2023. i dočeku Nove 2024.

– U ponoć ćemo biti na Trgu bana Jelačića i zaželjeti Zagrepčankama, Zagrepčanima i našim gostima sve najbolje u 2024. godini, rekao je na kraju Tomašević.

Komentari