Tomašević o uhićenjima: Podržavamo napore svih istražnih tijela da se raščiste sumnjivi poslovi. Bilo je puno pritužbi i prije potresa

Policija i Uskok potvrdili su da su na području Zagreba uhićene četiri osobe osumnjičene za gospodarski kriminal koji je povezan s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom, tvrtkom za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.

Policija je priopćila da je među uhićenima jedan rukovoditelj iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba. Riječ je o voditelju hitnih intervencija u GSKG-u, potvrdio je to i Tomislav Tomašević.

“Moja saznanja su ista kao vaša. GSKG je tvrtka kćer Holdinga gdje su nužne hitne promjene. Podržavamo sve napore svih istražnih tijela da se uvede red, raščiste sumnjivi poslovi… Ako se pokaže da su ti poslovi povezani s kriminalom oko obnove, onda je to dno dna. Uskoro ćemo znati o čemu se radi”, rekao je Tomašević.

Dodao je da nije neobično da to doznaje iz medija, policija djeluje prema kaznenim prijavama. Navodi da se čuo s načelnikom policije i kolegama u novoj upravi Holdinga, ali vjeruje da će kontekst ovih uhićenja uskoro izaći u javnost.



“I ja sam se žalio na postupanje GSKG-a. Kod priprema dokumentacije za obnovu htjeli su naplatiti sulude cijene što je zaustavljeno političkim intervencijama. Bilo je puno pritužbi i prije potresa, mogu to reći kao gradski zastupnik”, prenosi N1.

Komentari