Tomašević otvorio natječaj za advent, otkrio za koje će se lokacije nadmetati: ‘Želimo sa svime što prije krenuti’

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević položio je u utorak kamen temeljac za izgradnju Dječjeg vrtića Zrno – Područni objekt Žitnjak. Novi dječji vrtić predviđen je za boravak stotinjak djece.

Nakon polaganja kamena temeljca, na istoj lokaciji gradonačelnik i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali su redovnu konferenciju za medije na kojoj su govorili o aktualnostima u gradu.

Tomašević je najavio da će u ovaj dječji vrtić biti smješteno šest vrtićkih skupina. ”Ako sve bude kako treba, a ne vidim zašto ne bi bilo, ovaj bi vrtić trebao biti otvoren do kraja ove godine. Tu bi trebalo biti zaposleno 15 odgojnih djelatnika. Treba reći da ovaj vrtić nije financiran iz EU izvora. Mi smo ga prijavili, ali nismo uspjeli dobiti novac jer u trenutku kad smo podnosili prijavu nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi. Često nam iz oporbe kažu da smo imali sve riješene projekte, ali evo dočekaju nas tako neriješeni projekti da ne možemo ništa povući iz EU fondova”, rekao je.

https://www.facebook.com/zagreb.hr/videos/939679060517047



Dodao je da Grad Zagreb financira operativne troškove dječjih vrtića s milijardu i sto milijuna kuna, što je više od cijelog gradskog prireza, kaže. Osvrnuo se kratko na mjeru roditelj odgojitelj za koju je rekao da se ”morao prekinuti taj začarani krug” i ponovio da će se novcem koji je ranije bio usmjeren na tu mjeru financirati izgradnja novih dječjih vrtića u Zagrebu. ”Zato nije bilo alternative nego da se revidira ta odluka roditelj odgojitelj”, poručio je.

Najavio je i natječaj za Advent. ”Ove godine hoćemo što ranije otvoriti natječaj jer želimo da se što prije jave zainteresirane firme i da imamo što više vremena ako će trebati nešto korigirati i da se svi znaju pripremiti. Od petka očekujemo otvorenje natječaja i trajat će mjesec dana. Bit će pet lokacija – Europski trg, Ulica Augusta Cesarca, Vlaška, Strossmayerov trg i plato Gradec”, rekao je.

Komentari