Tomašević svečano otvorio sportsku dvoranu Osnovne škole “Dragutina Domjanića”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević svečano je otvorio je dograđenu trodijelnu sportsku dvoranu Osnovne škole “Dragutina Domjanića”. Odgovarao je i na pitanja novinara, donosi HRT.

Na pitanje da komentira informaciju da su se prosvjednici s traktorima okupili ispred Gradske uprave, a prosvjeduju zbog odlagališta Jakuševac, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević kazao je da mu nije jasno kako je moguće da sada kreću ti prosvjedi, nakon što nije napravljeno ništa da se odlagalište zatvori te da ova uprava mijenja cijeli sustav.

Naglasio je da bi sve građane trebalo pitati podržavaju li da se nakon 10 godina konačno poštuje odluka o komunalnom redu koja zabranjuje farme svinja na Jakuševcu.

– Mnogi su na tom području kupili stanove jer im je obećano da će farme svinja biti uklonjene. Grad je nudio financijsku pomoć vlasnicima farmi, mnogi su to prihvatili, sada ih je ostalo još nekoliko, rekao je.



Otvorena dvorana u OŠ “Dragutina Domjanića”

– Ova škola 40 godina čeka novu sportsku dvoranu, kazao je Tomislav Tomašević i zahvalio svima koji su radili na projektu. Nova trodijelna sportska dvorana uvelike će olakšati rekreaciju, sport i odvijanje nastave, rekao je. Tomašević.

Riječ je o jednoj od najvećih škola u Zagrebu.

Istaknuo je da sve školske dvorane moraju biti ne samo za nastavu, nego i na raspolaganju zajednici.

Prioriteti Grada Zagreba

Tomašević je na početku čestitao Međunarodni dan žena.

Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika, rekla je da je Dan žena u tradiciji i u habitusu stranke Možemo dan koji koriste kako bi skrenuli pozornost na položaj žena, prisjete se ženskih postignuća i podsjete na postojeće neravnopravnosti.

Naglasila je da je u pandemiji još postalo jasnije kako je važna infrastruktura koja se odnosi na skrb za najmlađe i najstarije.

– Prioritet je proširiti tu infrastrukturu, posebice vrtiće, ali i domove za starije i općenito usluge u zajednici, rekla je.

Istaknula je i da je tema femicida, na žalost, aktualna, a pokazalo se da je pandemija povećala incidenciju nasilja prema ženama. Grad je spreman uložiti više u skloništa i savjetovališta za žene žrtve nasilja. u Zagrebu je tri skloništa i pet savjetovališta.

– Namjeravamo povećati proračun za tu namjenu, dodala je.

Treći smjer tiče se uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja koji mora imati istaknutu dimenziju rodne ravnopravnosti.

Rekla je i da je otvoren niz natječaja, među njima za pročelnike dva gradska ureda – sporta i kulture. Otvoren je i natječaj za ravnatelje nekih ustanova u kulturi.

 

Komentari