TOMAŠEVIĆ: Želimo da novi sustav bude dobro pripremljen i zato se ide na odgodu

Foto: Nera Simić / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je najavio odgodu novog sustava naplate odvoza otpada do 1. listopada.

– Što se tiče uvođenja novog sustava naplate i odvoza komunalnog otpada, 1. srpnja, to je bio ambiciozan, ali nužan cilj. Više je procesa koje paralelno radimo u ovom sustavu i mogu potvrditi da idemo na odgodu sustava do 1. listopada, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Poručio je da se ovaj rok više neće pomicati dodavši da Zagreb radi najopsežniju promjenu u sustavu otpada u zadnjih 20 godina. Promjena se, kazao je – radi u okolnostima poremećaja na globalnom tržištu, ratova u Europi, pandemije i inflacije.

– Želimo da novi sustav bude dobro pripremljen i zato se ide na odgodu, rekao je Tomašević. Potvrdio je i trenutne probleme s odvozom otpada u Zagrebu, rekavši da pet godina nije kupljen niti jedan novi kamion u Čistoći.



Tomašević je kazao kako je distribucija već dogovorena s tri trgovca te da marža neće utjecati na prvotno najavljenu cijenu.

– Cijena vrećice bez obzira na maržu se ne mijenja za građane, onako kao smo rekli tada i dalje vrijedi. 2 kune kada govorimo o vrećici 10 litara, 4 kn o vrećici 20 litara i 8 kn za 40 litara, bez obzira na inflaciju, bez obzira na sve okolnosti koje su se desile u zadnjih 5 mjeseci, rekao je Tomašević.

Komentari