Tomo Medved uputio čestitku svim braniteljima: ‘Za san o slobodnoj Hrvatskoj ginuli su najhrabriji sinovi’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Uoči i povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO Oluja, potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku svim braniteljima te obitelji poginulih i nestalih civila i branitelja. Njegovu čestitku prenosimo u cijelosti.

“Drage obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, poštovani hrvatski branitelji,

čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja!

U Domovinskom ratu hrvatski narod pokazao je hrabrost i odlučnost da sam odlučuje o svojoj sudbini, da smo spremni obraniti i osloboditi svoju domovinu, pa i umrijeti da bi Hrvatska živjela.



Našoj generaciji pripala je povijesna uloga ostvariti težnju hrvatskog naroda o samostalnoj državi, što smo pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i uspjeli.

Naše domoljublje i snaga zajedništva vodili su nas do konačne pobjede, a kruna te pobjede je vojno-redarstvena operacija Oluja.

Naša zastava na vrhu kninske tvrđave označila je ostvarenje povijesnog sna hrvatskog naroda – slobodnu Hrvatsku.

Za taj san ginuli su najhrabriji hrvatski sinovi, svima njima zahvaljujemo na žrtvi za domovinu, a posebno se prisjećamo hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Oluji – oni su naše trajno nadahnuće.

Na ovaj dan Hrvatska zahvaljuje svim svojim braniteljima koji su bili spremni na najveću žrtvu za našu slobodu i neovisnost. Na temeljima te žrtve danas živimo u Hrvatskoj i za Hrvatsku.

Zahvalan sam i ponosan što sam imao povijesnu priliku biti među onima koji su stvarali temelje naše države, koju smo obranili i oslobodi, da bi se Hrvatska pozicionirala upravo tamo gdje smo željeli biti.

Zajedništvo koje smo tada izgradili naša je najveća snaga. Njegujmo ga za generacije kojima u nasljeđe ostavljamo slobodnu domovinu i neka nam ono bude uporište i izvor snage u daljnjem radu.

Neka se Lijepom našom ponosno zavijore hrvatske zastave. Budimo ponosni i dostojno proslavimo krunu svih naših pobjeda, u mislima na sve koji nisu dočekali ovaj dan, a kojima smo vječno zahvalni za našu slobodu i neovisnost.

Hvala i slava svim našim vitezovima, a svima vama neka je sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!”, naveo je Medved.

Komentari