‘TRAMIŠAK SE BORILA PROTIV KORUPCIJE’ Vidović Krišto: Vlada šalje poruku – stop poštenima, naprijed nepošteni

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto gostovala je na N1 televiziji gdje je komentirala smjene u Vladi i rast cijena nakon uvođenja eura.

“Vladajući imaju problem s istinom, a što se tiče izbora ministara, navedite mi bilo koju državu u kojoj bi Branko Bačić mogao biti izabran za ministra”, rekla je Karolina Vidović Krišto i dodala:

“Čovjek koji je bio državni tajnik ministra Kalmete. To je utjelovljenje tog pojma korupcije – gradila se brza cesta Zadar II Gaženica i danas se na toj cesti vozi 80 umjesto 100 km na sat jer je napravljen uža. Oštećuje se hrvatske građane i onda korumpirani mediji to proglase Kalmetinom. Sjetite se crnih torbi, nikad procesuiranih”, rekla je.

“Tramišak se borila protiv korupcije”
“U nijednoj državni ne bi bilo moguće takvu osobu imenovati na bilo koju poziciju. No vladajući više nikog normalnog ne mogu ni postaviti jer je sve prožeto lopovlukom. U Vladi je postojala jedna ministrica koja se borila protiv korupcije i koja je surađivala s europskim tužiteljima da se razotkrije korupcija, a ona je smijenjena i dolazi čovjek iz inkubatora spomenutog Kalmete. Šalje se poruka – stop poštenima, naprijed nepošteni. Što očekivati nego pad plaća, rast cijena i bijeg iz Hrvatske?”



Smijeniti vrh Državnog inspektorata?
Smatra da se Bačićevim obećanjima ne može vjerovati: “U Hrvatskoj se obnova nije događala i ne događa se. Nijedna vlada ne bi mogla opstati nakon izravnog rada protiv svojih građana. Za takve malverzacije, imati novce, a ne obnavljati, nijedna vlada ne može opstati. Kako komentirati korumpiranu osobu koja radi na štetu hrvatskih građana? Samo obnova je ogroman slučaj.”

Komentirala je i rast cijena nakon uvođenja eura. Poručuje kako su trebale padati smjene u Državnog inspektoratu.

“Prije uvođenja eura davno je trebao vrh Državnog inspektorata biti smijenjen. U Hrvatskoj ne vlada tržišno natjecanje, nego kartelsko udruženje. Ako institucije koje su plaćene od hrvatskih građana da štite njih, njihova zakonska prava, ne rade svoj posao, onda netko treba odgovarati, a ovo su posljedice. U Francuskoj njihov DORH istražuje predsjednika Macrona i stranke jer su doznali da je pogodovao jednoj tvrtki. U Hrvatskoj Ikić Baniček kaže da neće dati dokumentaciju USKOK-u, kako je to moguće?”

Zaključuje da su hrvatski zakoni dobri, ali se ne poštuju, a građani se nemaju kome žaliti.

Komentari