Tridesetak dekana potpisalo se za smjenu rektora Borasa

Nikola Cutuk/PIXSELL

Uoči sjednice Senata tridesetak dekana potpisalo se za smjenu rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa, piše u srijedu Jutarnji list.

Zbog nagomilanih afera novijeg datuma koje tresu Sveučilište u Zagrebu pod vodstvom rektora Damira Borasa; od nerješavanja problema na Filozofskom fakultetu, seksualnog uznemiravanja studentica i rektorove neučinkovitosti po tom pitanju, preko zaštite prorektora Ante Čovića od odlaska u mirovinu iako je napunio 71 godinu pa do informacije da se rektor mimo reda cijepio protiv covida koji je u prosincu prebolio – pokrenuto je skupljanje kritične mase za smjenu Damira Borasa, doznaje Jutarnji list.

Da bi rektor bio smijenjen, potrebno je takvu točku dnevnog reda uvrstiti na sjednicu Senata. Prema tvrdnjama upućenih dekana, u ovom je trenutku 30-ak članova Senata spremno dati potpis za uvrštavanje točke o rektorovoj smjeni.

Da bi rektor bio smijenjen, potrebno je da za tu odluku glasa 36 od 70 članova Senata. Više dekana jučer nam je potvrdilo da priželjkuju smjenu rektora, prvenstveno zbog srozavanja ugleda Sveučilišta.



“Više se ne može zabijati glavu u pijesak kraj toliko problema koji su isplivali na površinu. Nije tu bitan rektor, nego ugled Sveučilišta koji on ne može održati”, kaže jedan od dekana, donosi Jutarnji list.

Komentari