Trsokot i Grbin o porukama Rimac i Žalac sa incijalima A.P.

Pixabay

U Hrvatskoj je lani ubijeno 13 žena, a društvo je i dalje neosjetljivo na rodno uvjetodano nasilje pri čemu velika odgovornost leži i na političkim strankama – istaknuto je na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora Foruma žena SDP-a.

Predsjednik stranke Peđa Grbin tom prigodom osvrnuo se na posljednja otkrića iz afere SMS u kojoj su se u glavnim ulogama našle bivše utjecajne HDZ-ovke Gabrijela Žalac i Josipa Rimac koje u svojim dopisivanjima spominju osobu s inicijalima A.P.

– Ja se oko toga šaliti neću. Potpuno je jasno tko je A.P. i koja je njegova uloga u ovoj priči i mislim da bi bilo izuzetno odgovorno od njega da izađe pred hrvatsku javnost i odgovori na pitanja koja mu želite postaviti. HDZ i A.P. moraju odgovoriti kako je Hrvatsku ponovno doveli u situaciju da se hrpe novca nose u torbama, izvlače iz državnih poslova i da se opet razmahuje korupcija, rekao je Grbin.

Korupcija nije stvar samo jedne političke stranke, ona je problem države i problem koji košta sve građane ove zemlje i zato, poručio je Grbin.



– Plenković i HDZ moraju itekako objasniti što se događalo jer ovdje nije stvar samo jedne osobe nego je bilo uključeno i jako puno ministara i državnih tajnika i direktora, apsolutno sve sfere upravljanja državom. Teško mi je zamisliti da je sve stalo samo na Žalac, Rimac, u nekim drugim slučajevima Kuščeviću i ostalima. Građani ove zemlje to nisu zaslužili, Hrvatska zaslužuje bolje od ovog. Očekujemo od Plenkovića i HDZ-a da daju jasne odgovore što se ovdje događalo, poručio je u vezi s aferom Softver i prepiske Gabrijele Žalac i Josipe Rimac u kojoj se spominje A.P., dodao je.

Zvonimir Troskot najavio je da Most pokreće oporbenu inicijativu prikupljanja potpisa za dovođenje glavne državne odvjetnice u Sabor, vezano uz aferu SMS. U posljednjim otkrićima iz te afere, u kojoj su se u glavnim ulogama našl Gabrijela Žalac i Josipa Rimac u svojim dopisivanjima spominju osobu s inicijalima A.P.

– Ono što ćemo definitivno napraviti jest da ćemo pozvati državnu odvjetnicu u Sabor. Nevjerojatno je da se kroz medije provlači da bi Andrej Plenković kao premijer trebao doći na ispitivanje vezano uz aferu Softver i da je on nedodirljiv. Za nas u Hrvatskoj nedodirljivih nema i mi bismo željeli pozvati državnu odvjetnicu da nam se izjasni po tom pitanju. Zašto europski tužitelji nalaze takve nalaze, prikazuju to javnosti, a državno odvjetništvo, koje bi to trebalo raditi, štiti vladajuće, rekao je Troskot.

Komentari