‘TU JE NEŠTO TRULO’ Predsjednik poslao opasnu poruku AP-u: ‘U kući obješenog ne spominje se konopac’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović boravi u ponedjeljak u Križevcima odakle je dao izjavu za medije te je premijeru Andreju Plenkoviću uputio znakovitu poruku.

“Prije nekoliko dana je proganjana i šefica USKOK-a. Šefica DORH-a proganjala je i Jelenića, tu je nešto trulo. Ako oni smještaju tako jedni drugima, a onda zamislite kako onda sustav funkcionira kod teških kaznenih djela. To više nije tema nakon par dana. Nitko se nije udostojio saznati koje je ime vozača. Ta buka se nije utišala, a Andrej Plenković po treći, četvrti put, se hvata nekakve prčvarnice u Slavonskoj, gdje su neki ljudi zalazili. Spominje Dragana Kovačevića, glavnu odvjetnicu mota, komentira slučaj čovjeka, kojeg je dva puta imenovao, kao da je čovjek već osuđen. Ja ću se protiv toga boriti”, kazao je.

“On se okomio na nekog nesretnika. Maltretira ga kao vrag grešnu dušu. Nije dovoljno da su se napili krvi ovom vozaču, sad idu na Kovačevića”, kazao je. “Ničim izazvan, JANAF izlazi s priopćenjem. Privatna Plenkovićeva prćija. Kovačević je reagirao. Netko u ime JANAF-a podsjeća da je on lopov. Oni po Plenkovićevom nalogu gaze po svakom. Tu nije kraj”, kazao je, piše Večernji list.

“Kovačević je reagirao na pljuvačnicu Plenkovićeva, to je tvoj kadar, moj nije. Ne prestaje ga gaziti”, kazao je Milanović. Kazao je da HRT privatna prćija HDZ-a.



“Poruka AP-u, drž’ se poslovice, mudra je: ‘U kući obješenog ne spominje se konopac'”, kazao je Milanović. “Načelo i presumpcija nevinosti vrijedi za sve”, dodao je.

Komentari