U Brodosplitu koronavirusom zaraženo devet radnika iz Indije

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Devet radnika Brodosplita, državljana Indije, trenutačno je u karanteni jer su zaraženi koronavirusom, ali nitko od njih nema teže simptome, doznaje se u petak navečer od glasnogovornika splitskog brodogradilišta Josipa Jurišića.

“Svih devet trenutačno zaraženih koronavirusom su državljani Indije koji su u Brodosplitu angažirani kao radnici  i oni su u karanteni te ne prijeti opasnost da prenesu virus na druge osobe”,  rekao je za Hinu Jurišić.

On je rekao kako u Brodosplitu postoji poseban prostor previđen za karantenu radnika pozitivnih na Covid-19 .

“Brodosplit je na samom početku pandemije Covida 19, osim nabave potrebne opreme i zaštitnih sredstava osigurao i uredio potrebne prostore za samoizolaciju i karantenu pozitivno testiranih na korona virus, za više od 1000 kreveta,” rekao je Jurišić.



Po njegovim riječima, od početka pandemije koronavirusa u Brodosplitu  dosad je ukupno bilo inficirano 42 radnika među kojima je  bilo i stranih državljana.

“Nitko od oboljelih nije razvio teže simptome niti je bilo potrebe za hospitalizacijom. Svi oni, prema informacijama koje smo prikupili, zarazili su se izvan škvera,” objasnio je Jurišić.

Komentari