U Bruxellesu upucan terorist koji je sinoć izveo pokolj. Navodno je preživio

Foto: Guliver

Najmanje dvije su osobe poginule, a jedna je ranjena u pucnjavi u Bruxellesu, rekao je u ponedjeljak novinarima glasnogovornik belgijskog federalnog tužitelja: Kako pišu belgijski mediji, napadač je “neutraliziran od strane policije tijekom uhićenja”.

Kako javlja nizozemski HNL, muškarac je pronađen u kafiću u Schaarbeeku. Nekoliko izvora za HNL je potvrdilo da je policija od muškarca oduzela oružje kojim je upucao Šveđane.

Kako je naknadno objavio belgijski RTBF, savezno tužiteljstvo navelo je da je u utorak ujutro došlo do pucnjave u Schaerbeeku te da je jedna osoba prevezena u bolnicu.

Dvojica jučer ubijenih su švedski navijači. Bili su u dresovima švedske nogometne reprezentacije koja je sinoć igrala protiv Belgije u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024., no utakmica je zbog napada prekinuta na poluvremenu. I treća ranjena osoba je švedski državljanin, a ne taksist kako se pisalo ranije. On je u teškom stanju u bolnici.



Belgijski mediji: Ranjen je i prevezen u bolnicu
Kako javlja belgijski RTBF, citirajući ministricu unutarnjih poslova Annelies Verlinden, osumnjičeni koji je ranjen u pucnjavi s policijom je trenutno u bolnici na jedinici intenzivne njege.

Napad se dogodio u ponedjeljak nekoliko sati prije početka utakmice kvalifikacija za EURO 2024. između Belgije i Švedske, a dvije ubijene osobe švedski su državljani.

Komentari