U centru Zagreba osvanuo natpis “Ne dirajte Rusiju”

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U nedjelju je na zagrebačkom Cvjetnom trgu osvanuo natpis na kojem piše “Ne dirajte Rusiju”. Upečatljiv natpis koji se nije mogao ne uočiti mnoge je šokirao, a šalje snažnu političku poruku.

Podsjećamo, zapadne zemlje strahuju da Rusija planira novi napad na Ukrajinu. Rusija to poriče, ali navodi da bi mogla poduzeti neodređenu vojnu akciju ako joj se ne ispune sigurnosni zahtjevi.

Ovih je dana Ukrajina upozorila da je Rusija gotovo završila s gomilanjem vojske na granici te se širi strah da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao pokrenuti invaziju u bilo kojem trenutku. Sudeći prema posljednjem obavještajnom izvješću ukrajinskog ministarstva obrane Rusija je na granici nagomilala čak 127.000 pripadnika vojske, mornarice i ratnog zrakoplovstva.

U izvješću se navodi da je situacija teška te da Ukrajina vjeruje kako Rusija pokušava podijeliti i oslabiti Europsku uniju i NATO”. Potezi Rusije su također “usmjereni prema ograničavanju mogućnosti SAD-a da osigura sigurnost na europskom kontinentu”, navodi se u izvješću.



 

Komentari