U četvrtak počinje raditi otvoreni dio Glavne osječke tržnice

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Glavna tržnica u Osijeku na Gajevom trgu bit će u potpunosti otvorena u četvrtak, 9. travnja, uz pridržavaje svih propisanih mjera zaštite od koronavirusa, priopćeno je u srijedu iz osječke gradske Uprave.

Na toj osječkoj Glavnoj tržnici radit će i zatvoreni i otvoreni dio, a prodavat će se prehrambeni proizvodi i rasada kako bi lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva – OPG mogla građanima ponuditi svoje domaće svježe proizvode, poručuju iz gradske Uprave.

Kupce i prodavače pozivaju da se pridržavaju propisanih mjera zaštite.

Kako bi se izbjeglo širenje koronavirusa, na Glavnoj tržnici u Osijeku bit će otvoreni po jedan ulaz i izlaz, obvezna je dezinfekcija ruku i obuće te održavanje razmaka. Na prostoru koji iznosi sedam tisuća četvornih metara istovremeno smije biti najviše 200 kupaca.



U svrhu zaštite bit će dostupan manji broj izložbenih klupa, a prolazi između njih su prošireni. Na svim klupama na kojima je to moguće, postavljene su pregrade kako kupci ne bi mogli samostalno dodirivati proizvode, a prodavači su dužni nositi zaštitne maske i rukavice.

Osim glavne tržnice, radit će i ribarnica na tržnici Retfala, a na tržnici Donji grad otvorene će biti mesnice, ribarnica, te prodaja sira, voća i povrća u zatvorenom dijelu.

Na svim ostalim tržnicama otvoreni dio ne radi do daljnjeg.

Radno vrijeme je od 8 do 17 sati, a tržnice ne rade 12. i 13. travnja (Uskrs i uskršnji ponedjeljak), izvijestili su iz Grada Osijeka.

Komentari