U četvrtak toplo, a onda nas u petak očekuje jaka promjena vremena i osjetno hladnije

Bura će zapuhati baš kako to često čini u ožujku, oko 7. njegovog dana 

“U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano i danju iznadprosječno toplo. Ujutro će biti mraza i ponegdje magle, uglavnom uz Savu i Dravu. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 0 °C, a najviša dnevna od 16 do 18 °C.

U središnjoj Hrvatskoj danju malo toplije nego na istoku, a jutro podjednako hladno, ponegdje uz mogućnost kratkotrajne magle. Prevladavat će sunčano uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar.

Na sjevernom Jadranu i u gorju malo više oblaka nego u srijedu – bit će pretežno sunčano povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat će umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0 °C, uz obalu između 2 i 7 °C, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 16 °C.



U Dalmaciji sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od -2 do 3 °C, uz obalu između 3 do 7 °C, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 17 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz obilje sunčanog vremena. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar pri čemu će more biti malo, prema otvorenom do umjereno valovito. °C

U petak promjena

“Na kopnu u petak promjena vremena – uz više oblaka mjestimice će biti kiše, a navečer i u noći na subotu, uz pad temperature zraka, kiša će ponegdje u gorju prijeći u susnježicu i snijeg. U subotu razvedravanje, ali i osjetno hladnije. U nedjelju pretežno sunčano, uz manji porast dnevne temperature zraka.

U petak na Jadranu prolazno naoblačenje mjestimice s kišom, osobito na sjevernom i srednjem dijelu. U subotu djelomice sunčano, uglavnom suho i malo hladnije, a u nedjelju ponovno sunčanije i malo toplije. U petak će puhati jugo i južni vjetar, a potkraj dana i u noći na subotu zapuhat će prva “marčana” bura, koja će se u subotu proširiti na cijelu obalu, ali već u nedjelju oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari