U današnjim požarima sudjelovalo je čak 4 protupožarna zrakoplova

Foto: HRZ /D.Vujević

U današnjim požarima kod mjesta Gornje Raštane tu u Novom Selu na otoku Braču, sudjelovala su ukupno četiri protupožarna aviona.

Tri kanadera angažirana na gašenju požara na požarištu Gornje Raštane, a jedan Airtractor na požarištu Novo Selo na otoku Braču

“Tri aviona Canadair CL-415 angažirana su u subotu, 21. kolovoza 2021. iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su na gašenju požara na požarištu Gornje Raštane u Zadarskoj županiji.

Također, protupožarni avion Airtractor (AT-802) koji je bio angažiran na protupožarnom izviđanju, preusmjeren je i angažiran na požarištu Novo Selo na otoku Braču u Splitsko-dalmatinskoj županiji”, priopćili su iz MORH-a.



Dodaju i kako su od početka II. faze Protupožarne sezone, od 21. lipnja do 21. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale u gašenju 83 požara i 56 protupožarna izviđanja u županijama priobalja.

“Kopnene snage PP NOS-a OS RH su bile angažirane 2. i 3. kolovoza 2021. s po 26 vojnika na gašenju požarišta Seget Gornji u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava ORBITER 3“ angažiran je 14 puta i ostvario je 14 letova u trajanju 31:27 sati u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina”, stoji u priopćenju.

Komentari