U Dubrovniku 12 novih slučajeva zaraze, u Istri ukupno 25 zaraženih

Ilustracija Foto: Boris Kovacev / CROPIX

U Hrvatskoj je 168 oboljelih od koronavirusa, što je 40 više nego jučer, a Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u subotu odluku o prekidu međugradskog autobusnog i željezničkog prometa kako bi se spriječio porast broja zaraženih.

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije pozvao je sve da se pridržavaju mjera.

“Imamo zahtjev za zatvaranjem dječjih igrališta i zabranom okupljanja na javnim površinama. Roba u trgovinama se može prodavati do 18 sati, a benzinske postaje rade 24 sata”, rekao je Kozleavac.

Kazao je i kako je u Istri zabranjen javni prijevoz te rade samo taksiji.



“Tražimo i da se kretanje građana ograniči samo na ono što je najnužnije”. rekao je Kozlevac.

Epidemiolog dr. Aleksandar Stojanović rekao je kako je u Istarskoj županiji jučer bilo 5 novooboljelih.

“Od tih 5 osoba, većinom se radi o kontaktima već oboljelih osoba, a jedan je radnik iz ugostiteljskog objekta u Italiji. Imamo i 8 novoooboljeih osoba, a ukupno 25 na području Istarske županije”, rekao je Stojanović.

Kazao je i kako se može očekivati veći broj starijih zaraženih osoba te je apelirao na njih da ne izlaze iz kuće.

“Bez prijeke potrebe ne izlazite iz kuća. Imamo puno kršenja samoizolacije. To je sramotno, svi koji krše mjere narušavaju rad zdravstvenih službi. Sebičnim ponašanjem ugrožavaju sebe i sve oko sebe”, rekao je.

Ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić rekla je kako je među oboljelima i jedan austrijski državljanin koji boravi u Istri. Dodala je i da je 23 oboljelih blage kliničke slike, a da su trenutno dobro i dvije starije osobe koje su zaražene, javlja Dnevnik.hr.

Komentari