U Dubrovniku međunarodni sastanak Vijeća ELSA-e

Foto: Pixabay

Međunarodni sastanak Vijeća Europske udruge studentskih prava (ELSA) otvoren je u Dubrovniku, a u organizaciji hrvatske podružnice okupio je oko 250 sudionika iz 30 država.

Predsjednik Međunarodnog odbora ELSA-e Yuri van Steenwijk istaknuo je na otvorenju kako je ELSA jedna od najvećih europskih neprofitnih udruga mladih, a ima oko 60.000 članova u 43 zemlje.

Sretni smo što su nas Hrvatska i Dubrovnik ugostili. Posebno zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske na pokroviteljstvu ovog događaja. Na ovom sastanku naše članice odlučit će o budućim planovima i programima ELSA-e, rekao je van Steenwijk.

Potpredsjednica Međunarodnog odbora ELSA-e za seminare i konferencije Dora Štambuk istaknula je zadovoljstvo što se međunarodni sastanak održava u Dubrovniku.



Neopisivo mi je drago vidjeti 250 sudionika iz 30 država. Imaju priliku uživati u ljepotama Dubrovnika, rekla je Štambuk.

ELSA – Europska udruga studenata prava osnovana je 1981. u Beču, a danas djeluje na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Sjedište ELSA-e International je u Bruxellesu, a konzultant je Gospodarsko-socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda i Vijeća Europe. Među alumnijima su mnogi danas uspješni dužnosnici, odvjetnici, profesori, poduzetnici i stručnjaci među kojima je i prvi predsjednik ELSA-e u Hrvatskoj, predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Komentari