U iduću emisiju Nedjeljom u 2 stiže visoki čovjek za kojeg u HDZ-u tvrde da Plenkoviću nije ni do gležnja

Foto: Darko Tomas / CROPIX

U HDZ-u za njega kažu da premijeru Andreju Plenkoviću nije ni do gležnja, iako je znatno viši od Plenkovića. Riječ je o predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu i kandidatu desetak stranaka ljevice i centra za premijera na idućim parlamentarnim izborima Peđi Grbinu.

On je gost iduće emisije Nedjeljom u 2 HRT-ovog urednika i voditelja Aleksandra Stankovića. Upravo riječima iz uvoda ovog članka su na Facebook stranici Nedjeljom u 2 najavili gostovanje šefa SDP-a.

Foto: Cropix

Aktualni šef SDP-a

Grbin je prije nekoliko godina imao nezahvalnu ulogu da na čelu SDP-a naslijedi Davora Bernardića koji je imao još nezahvalniju ulogu nasljeđivanja Zorana Milanovića. Od tada je SDP u blagom padu, a dio stranke im se odvojio i osnovao Socijaldemokrate koji također djeluju u Saboru i nastupat će na narednim izborima koje, osim SDP-a i bivših im kolega, visoko lovi i Možemo!, vladajuća stranka u Zagrebu.

Sve to će i biti teme naredne Stankovićeve emisije, a kakve planove prije i nakon izbora ima SDP, imat ćemo prilike čuti od samog predsjednika stranke.



Komentari gledatelja baš i nisu bili nakloni Grbinu. Jedan gledatelj se požalio da će nakon dugo vremena preskočiti emisiju, dok je drugi iznio mnoštvo kritika na Grbinov račun.

Nažalost, ne samo njemu. Uvjeren sam da kod “njegovih” u stranci i koaliciji vlada misao da on jednostavno nije sposoban.. kako kaze Biblija “mlaki se prožvaču i ispljune”. Da je karakter, napustio bi poziciju i bio koristan možda negdje drugo ali to je politika. Teško se nađe obraz.

“APova (op. a. Plenkovićeva) bahatost i nonšalancija kad je u interakciji s navedenim je gadljiva ali to pokazuje samo koliko je ugrožen. 0%. Teško je to slušati i gledati”, napisao je jedan od gledatelja.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Influencer prije influencerstva

Inače, Nedjeljom u 2 je popularna televizijska emisija Hrvatske radiotelevizije koja se emitira nedjeljom već godinama, odnosno 24 pune sezone. Voditelj emisije, Aleksandar Stanković, svake nedjelje razgovara s poznatim osobama iz različitih područja društva, umjetnosti, znanosti i kulture. Emisija se ističe svojom opuštenom atmosferom i dubokim, informativnim razgovorima koji često otkrivaju osobne priče i perspektive gostiju. Nedjeljom u 2 je postala nezaobilazan dio nedjeljnog programa za mnoge gledatelje diljem Hrvatske pa i cijele regije, a upravo je ova emisija pomogla afirmaciji pojedinih javnih osoba koje su se proslavile upravo zahvaljujući nastupu kod Stankovića dok ranije mnogi za njih nisu ni čuli.

Stanković je, dakle, postao influencer u Hrvatskoj prije pojave samih društvenih mreža, a pojedini desničari su mu zamjerali favorizaciju određenih gostiju.

Grbin o izborima: ‘Hrvatska odlučuje hoće li ostati demokracija ili će postati zemlja slična Srbiji’

Komentari