U Karlovačkoj županiji osam je oboljelih osoba

Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U Karlovačkoj županiji trenutno je osam osoba oboljelo od novog koronavirusa, ukupno šest muškarca i dvije žene, od 37 do 71 godine, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite Karlovačke županije na presici na kojoj je za važne potrebe objavljen i broj telefona Civilne zaštite dostupan građanima danju i noću.

U ime županijskog Zavoda za javno zdravstvo epidemiologinja Biserka Hranilović rekla je da je osam oboljelih u 48 sati prije obolijevanja imalo ukupno 67 kontakata.

“Tih je 67 kontakata kontaktiralo s tko zna koliko ljudi i ako se nastavimo družiti kao do sada, ne poštujući epidemiološke mjere, onda će bolest rasti nekontroliranom progresijom”, rekla je Hranilović i naglasila da “samo građani svojim odgovornim ponašanjem mogu smanjiti broj oboljelih, odnosno spriječiti snažno širenje zaraze”.

Karlovačka županija i Stožer CZ-a Karlovačke županije pripremili su za sve građane kartografski prikaz najnovijih informacija o krizi za cijelu županiju i to na internetskoj stranici Karlovačke županije www.kavzup.hr.



Zamjenik načelnika Stožera CZ-a KŽ-a Goran Franković iznio je ustroj Civilne zaštite i zapovjednog lanca, odnosno rada županijskog i gradskih i općinskih stožera, te je predstavio aplikaciju putem koje će građani dobivati podatke o radnom vremenu prodavaonica, ljekarni, domova zdravlja, odnosno razne podatke o zadovoljavanja potreba građana u izvanrednoj situaciji, kao i podatke o broju zaraženih osoba i o smjerovima djelovanja u sprječavanju širenja zaraza.

Objavio je Franković i broj 091 4793103, preko kojeg će CZ Karlovačke županije biti dostupan građanima 24 sata dnevno, a u slučaju potrebe bit će mu pridodan i broj koji završava sa 104, ali je važno, rekao je, da građani ne zlorabe taj komunikacijski kanal već da zovu samo za važne dojave ili potrebe.

Komentari