U Karlovcu obilježen Dan Hrvatske kopnene vojske

Foto: MORH / M. Čobanović

Na obilježavanju Dana Hrvatske kopnene vojske (HKoV) u Zapovjedništvu u Karlovcu načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, admiral Robert Hranj je istaknuo angažman njezinih pripadnika u jeku nedavne pandemije koronavirusa te u sanaciji štete prouzročene potresom u Zagrebu.

U Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u petak je održana svečanost na kojoj su pripadnici promaknuti u činove i dodijeljena su im odličja, pohvale i nagrade.

Na dodjeli su bili izaslanik državnog tajnika Ministarstva obrane Anto Zelić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, glavni inspektor obrane general pukovnik Drago Matanović i ostali visoki uzvanici.

Foto: MORH / M. Čobanović

“Vjerujem kako ćete, kao i do sada, doprinositi sigurnosti i stabilnosti domovine i biti čvrsta neraskidiva karika sustava domovinske sigurnosti”, rekao je Zelić prisjetivši se svih branitelja koji su dali život za Hrvatsku.



“Hrvatska kopnena vojska svakim danom pokazuje da je spremna za izvršenje svih zadaća koje se pred nju postave”, poručio je admiral Hranj posebno ističući angažman pripadnika HV-a u jeku nedavne pandemije koronavirusa te u sanaciji štete prouzročene potresom u Zagrebu.

Zapovjednik HKoV-a general bojnik Boris Šerić je rekao da danas, “kao što su u Domovinskom ratu hrabri hrvatski branitelji pokazali sposobnost obraniti i zaštiti dostojanstvo, čast i ponos hrvatskog naroda, kao posebnu vrijednost Hrvatske kopnene vojske ističemo pripadnike koji su oslonac i jamac sigurnosti naše domovine”. Svim pripadnicima čestitao je Dan Hrvatske kopnene vojske i pohvalio njihovu aktivnost i u međunarodnim misijama.

Svečani program počeo je jutros polaganjem vijenca kog glavnog križa ispred Zapovjedništva HKoV-a, nakon čega je u crkvi Presvetog Srca Isusova služena misa koju je predvodio vojni kapelan kapelanije Blaženog Alojzija Stepinca, velečasni Ivan Blaževac.

Foto: MORH / M. Čobanović

Komentari