U KLINICI ZA TUMORE RADE SAMO TRI RADIOLOGA Zadravec: Odlaze jer mogu, jer im to aneksi ugovora o radu omogućavaju.

Foto: Facebook

Zašto radiolozi napuštaju Kliniku za tumore?

Radiologinja Karolina Bolanča Čula bolnicu ne želi napustiti, no zbog previše posla završila je na bolovanju. O otkazu ne razmišlja.

“Nažalost, nemamo razumijevanje sa strane našeg rukovodstva iz Vinogradske u smislu edukacije, informatiziranosti, novih aparata i raspoređenosti kadra. Mi stoga zahtijevamo da se odvojimo kao radiologija i da budemo pod klinikom za tumore kojoj inače i fizički pripadamo”, kaže Bolanča Čula.

Kolegama ne zamjera na otkazima.



“Ovim putem apeliram da se nešto promijeni, da netko posluša nas koji želimo raditi. Ne želimo nikakva voditeljska mjesta, želimo samo zadržati svoj posao za koji smo educirani i želimo ostaviti naše mlade ljude koji će liječiti naše pacijente u Hrvatskoj”, poručuje.

U HUBOL-u kažu – svaki tjedan jedan otkaz. Zavod je u kratkom roku napustilo 17 radiologa. Pitaju se čija je to odgovornost ako ne pročelnice Zavoda, profesorice Dijane Zadravec.

“Zbog narušenih međuljudskih odnosa, radne okoline, uvjeta rada i to pokazuje krizu upravljanja u kojoj se ljudi postavljaju na određena mjesta na temelju određene podobnosti”, kaže Tomislav Franić, član Izvršnog odbora Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL).

Dr. Zadravec: Ne odlaze liječnici zbog šefova, odlaze jer mogu

Voditeljica radiologije takve optužbe demantira. Kaže – to su manipulacije i poručuje da joj podmeću.

“Ne odlaze liječnici zbog šefova, odlaze jer mogu, jer im to aneksi ugovora o radu omogućavaju. Svih tih kojih sam nabrojila 12 nitko u svom sporazumnom prekidu o radnom odnosu nije ni jednom riječju spomenuo bilo kakav loš odnos sa mnom kao predstojnicom. Razlozi su isto tako zastarjela oprema i neulaganje u strateške radiološke centre u Republici Hrvatskoj”, tvrdi prof. dr. sc. Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju.

“Pišem i govorim zadnjih pet godina, ali Uprava bolnice i Ministarstvo ignorira taj problem”, dodaje.

U klinici za tumore rade samo tri radiologa.

“A sve na štetu pacijenata, jer mi govorimo o najugroženijoj kategoriji pacijenata – riječ je o onkološkim bolesnicima”, ističe Franić.

Koji ne bi smjeli ovisiti ni o čemu jer im je zdravstvena skrb nužna, piše HRT

Komentari