U KRAPINSKE TOPLICE STIGLA I PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU ‘Treba sve uključiti i dijalogom doći do rješenja ove neugodne situacije’

Zbog nemile situacije ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama jer jedni  roditelji odbijaju da im dijete nosi masku u školi pa zbog toga prosvjeduju ispred škole, a podržavaju ih i još neki roditelji, u utorak je tamo stigla Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu. Ispred škole su policija i zaštitari. 

“Stigla sam jer sam zabrinuta s ovom situacijom koja se događa već nekoliko dana, važno je reći da ćemo vidjeti i pokušati da se ova situacija i smiri. Ono što treba reći je da je organizacija rada odnosno pravila pošananja u školi trenutno su regulirana aktualnim dokumentom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a njime se štiti zdravlje, koje je sada primarno za sve u školi, a prema tome i svih učenika u školi”, rekla je Helenca Pirnat Dragičević.

Dodala je kako svima “treba skrenuti pažnju da je važno da su svi odrasli podrška djeci u prevladavanju ovih izazovnih mjera i pridržavanju epidemioloških mjera koje nam mogu pomoći da se održi škola uživo”.

“Bez obzira na stavove roditelja i osjećaj zamora koji je ova pandemija kod mnogih izazvala, važno je da djeci budu podrška i da djecu informiraju i da ih svakako ne podržavaju u kršenju pravila škole jer to sigurno nije u najboljem interesu djece”, istaknula je pravobraniteljica.



Osvrnula se na slučaj te naglasila kako ona “nije tamo da samostalno sanira štetu”.

“Ja situaciju moram vidjeti, razgovarati s ravnateljem i stručnim službama. Ono što je moguće, trebaju se svi uključiti, i druge nadležne institucije i treba dijalogom doći do rješenja ove situacije”, rekla je Helenca Pirnat Dragičević.

Zaključila je kako treba uključiti sve koji mogu pridonijeti razrješenju ove neugodne i za djecu neizvjesne situacije, objavio je N1.

Komentari