U Međimurskoj županiji u tijeku su prijevremeni izbori

U Međimurskoj županiji održavaju se prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana. U izbornoj utrci za čelnu poziciju u županiji je četvero kandidata: reformistica Sandra Herman, nezavisni Mladen Novak i Matija Posavec te Fokusov Darko Zver.

Prijevremeni izbori za međimurskog župana raspisani su jer je u rujnu tadašnji župan Matija Posavec dao ostavku, nakon što je priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem.

Sandru Herman iz Narodne stranke-Reformisti podržavaju HSS i SDP, a kandidat za njezinog zamjenika je HSS-ov Zoran Vidović. Bivši SDP-ovac Mladen Novak kandidat je grupe birača, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Tanja Potočnik-Hunjadi, dok je bivši župan Matija Posavec u novu izbornu utrku ušao uz kandidata koji je i u prethodnom mandatu bio njegov zamjenik, Josipa Grivca. Za zamjenika Darka Zvera iz stranke Fokus kandidirao se Boris Bistrović.

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske objavit će podatke o odazivu birača do 11,30 i 16,30 sati. Prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora objavit će se na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva u 20 sati.



Komentari