U mjestu u kojem žive mnogi Hrvati maloljetna konobarica pretučena jer je radila svoj posao

Foto: Unsplash.com/ilustracija

Konobarica iz McDonald’sa završila je s prijelomom lubanje i operacijom nakon što ju je surovo napao kupac. 25-godišnji Johnny Ricks uhićen je prošlog petka i suočava se s višestrukim optužbama za napad na 15-godišnju Aryiah Lynch 8. travnja na parkiralištu McDonald’sa u St. Louisu, Missouriju.

Od napada, počeli su kružiti videozapisi na društvenim mrežama navodnog Ricksova napada na Aryiah, prikazujući Ricksa kako je vuče za kosu prije nego što je nagazio na njenu glavu. Navodno ju je također udarao u lice više puta. Obitelj Aryiah oglasila se na stranici GoFundMe i progovorila o njezinom stanju od napada.

Doživjela je prijelom lubanje, slomljeni nos i oštećenje prednjeg dijela glave. Prema obitelji, tučnjava je počela kada je Ricks, s grupom neidentificiranih odraslih osoba, došao do prozora s kojeg se naručuje u restoranu i počeo se ponašati bezobrazno.

Foto: X/@UnlimitedLS

Obitelj se oglasila na mrežama

Skupina mladića je navodno zatim ušla u restoran i počela razbijati po restoranu, pljuvati po zaposlenicima i uznemiravati ih. Član obitelji rekao je na stranici GoFundMe: “U videu možete vidjeti odraslog muškarca kako hvata i vuče Aryiah za kosu i gazi je po glavi.



“Zatim ju je pustio, ali se vratio da je udari više puta u lice. Primljena je u jednu od lokalnih bolnica u Saint Louisu s prijelomom lubanje i oštećenjem prednjeg režnja mozga.

“Aryiah je morala proći kroz operaciju 17. travnja, koja je bila uspješna. Borila se teško kako bi ostala pozitivna i zacijelila, ali ovo je tek početak vrlo teške borbe. Trenutno je na odmoru u nadi da će se vratiti na posao.”

Nakon uspješnih operacija, Aryiah je za lokalne medije o incidentu i rekla da nije bila spremna na ono što se dogodilo. “Bilo je bučno… i ponašanje je bilo bezobrazno vani, pa smo rekli, ‘ako želite naručiti, uđite unutra'”, rekla je. “Biti pretučen od odraslog muškarca? Nikad ne možete biti spremni na takvo što.”

Foto: GoFundMe

Optužen za teški napad

Ricks se trenutno nalazi u pritvoru okruga St. Louis zbog optužbi za teški napad i oštećenje imovine drugog stupnja. Vlasnik lokacije McDonald’sa gdje se dogodila tučnjava, Jimmy Williams, također je govorio o incidentu.

Rekao je: “Osiguravanje sigurnosti i naših zaposlenika i kupaca meni je kao lokalnom poslovnom vlasniku ključno, i imamo strogu politiku nenasilja na radnom mjestu u mojim restoranima”,

“Moj tim u potpunosti surađuje s policijom okruga St. Louis u njihovoj istrazi.” UNILAD je kontaktirao McDonald’s i Odjel policije St. Louis za komentar i kažu da će ga objaviti ako ga dobiju.

Inače, St. Louis nalazi se nedaleko od Chickaga, oko 500 kilometara, a upravo u tom mjestu žive brojni Hrvati i pripadnici drugih naroda s područja bivše Jugoslavije.

Tragedija kod Splita: Radnik poginuo u padu sa skele

Komentari