U petak samo petero učenika u školama u Hrvatskoj. Mogu li se oni zbrinuti na neki drugi način, a škole potpuno zatvoriti?

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Potkraj prvog tjedna on-line nastave za sve osnovnoškolce i srednjoškolce u Hrvatskoj, uvjetovane oprezom od širenja koronavirusa, može se istaknuti kako je na uzorku od 627 osnovnih škola u Hrvatskoj u petak došlo ukupno samo pet učenika razredne nastave u osnovne škole.

To su statistički podaci Sindikata hrvatskih učitelja upućeni portalu Otvoreno.

Od pet učenika koji su u petak fizički bili u školama, njih četvero je bilo u školama u Virovitičko-podravskoj županiji dok je jedan učenik bio u produženom boravku u školi u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ujedno je najavljeno kako ni taj učenik od ponedjeljka više neće dolaziti u školu.

Na kraju ovoga tjedna postavlja se pitanje je li prijeko potrebno da i dalje nastavnici i ostalo osoblje budu svakodnevno u školama te može li se na neki drugi način zbrinuti četvero djece koji dolaze u škole u Virovitičko-podravskoj županiji.



Sve preporuke nalažu da se ne izlazi iz stanova i kuća te bi zaista bilo poželjno da se sve škole zatvore kako bi ova situacija s koronakrizom što prije završila.

Komentari