‘U PLOČAMA SPRIJEČENA I VEĆA TRAGEDIJA!’ Policija otkrila detalje: ‘Vozio se u Yugiću, morali su pucati u zrak jer je imao pušku’

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Policija je danas u 16 sati u Dubrovniku održala konferenciju za medije na kojoj su otkrili informacije o dvostrukom ubojstvu.

Na konferenciji su govorili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica.

Potvrdili su neslužbene informacije da je brat pucao u brata. Nisu zbog zaštite podataka djeteta mogli otkriti je li druga žrtva maloljetni sin ubijenog brata. Likvidaciju je izvršio automatskom puškom.

“Počinitelj je uhvaćen u roku pola sata. Policajci su pucali u zrak budući da je bio naoružan automatskom puškom. Namjere se istražuju, ali može se reći da je spriječena i veća tragedija”, rekli su.



Osumnjičeni je uhvaćen pored zelenog automobila marke Yugo.

“Maloljetnik je bio na putu do škole i tamo je ubijen. Druga žrtva je ubijena na radnom mjestu. Obje žrtve usmrćene su sa više hitaca. Slijede balistička i druga vještačenja te obdukcija na tijelu žrtava”, rekli su iz policije.

Kažu kako su i motivi ubojstva uglavnom poznati, ali da ipak treba pričekati kraj kriminalističkog istraživanja.

“Imamo indikacije o motivima, ali ne možemo ih otkrivati. Jedna od žrtava je brat počinitelja”, rekli su.

Na pitanje o tijeku samog kaznenog djela, policija je opisala kako se počinitelj kretao.

“Počinitelj se nakon prvog ubojstva, automobilom uputio na mjesto drugog ubojstva”, otkrili su iz policije.

Komentari