U pucnjavi u Međimurju stradao i odlikovani pukovnik Hrvatske vojske

Zeljko Hajdinjak / Cropix

Policijska uprava međimurska izvijestila je tijekom jučerašnjeg dana da su dvije osobe ranjene u pucnjavi koja se dogodila u subotu oko 19 sati u mjestu Vularija, a kako doznaje Večernji list, nastradala je još jedna osoba – istaknuto vojno lice.

Vatrenom okršaju prethodila je svađa oko nedavne krađe kosilice i solarnih akumulatora iz vikendice u vlasništvu 63-godišnjaka iz Turčina, trećeg sudionika u incidentu, koji je pogođen u ruku, a radi se, kako doznajemo, o odlikovanom pukovniku HV-a Ratimiru Benčiću, dobitniku nagrade “Ponos Hrvatske” 2008., kad je kao liječnik spašavao živote ranjenima u bombaškom napadu na indijsko veleposlanstvo u Afganistanu, gdje je bio sudionik misije ISAF-a u sklopu hrvatskog kontingenta.

U njegovu vikendicu u Vulariji netko je provalio u noći s 28. na 29. travnja. Za krađu kosilice on i susjed 61-godišnji Varaždinac navodno su sumnjičili, ili su mislili da nešto zna o provali, 28-godišnjaka. Neslužbeno se moglo čuti da se mladić iz nekog razloga dovezao s autom do vikend-naselja i sukobio sa spomenutom dvojicom vikendaša, te jednom trenutku izvadio neku vrstu pištolja koji ispaljuje lovačku sačmu.

Varaždinac (61) pak je potegao svoj pištolj koji legalno posjeduje i počeo pucati. Ispalio je navodno nekoliko hitaca, a jedan je 28-godišnjaka pogodio u glavu. Stanje mu je kritično i njegova verzija događaja još se ne zna. Istražuje se i kako je u ruku pogođen Benčić.



Državno odvjetništvo će izdati naloge za uzimanje uzoraka radi vještačenja barutnih čestica i drugih vještačenja, a poduzet će se i druge potrebne izvidne i dokazne radnje, navodi Večernji list.

Komentari