U rat je ušao maloljetan, a danas je jedan od poznatijih hrvatskih političara: Možete li ga prepoznati sa slike?

Facebook/Privatna arhiva

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić danas se u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja objavom na društvenim mrežama prisjetio svih onih koji su živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Sam Anušić je od lipnja 1991. bio maloljetni dragovoljac Domovinskog rata. Kao pripadnik Zbora narodne garde, 106 i 130 brigade, pripadnik specijalne policije MUP-a, Vojne policije i 3. Gardijske brigade prošao je brojna ratišta u borbi za hrvatsku neovisnost. Nositelj je vojnih odlikovanja Republike Hrvatske, Spomenice Domovinskog rata i odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak, piše Dnevno.hr.

Čestitao praznik
Na Facebooku je objavio nekoliko fotografija mlađeg sebe u uniformi Zbora narodne garde, na raznim ratištima diljem Hrvatske. Na nekima je sam, a na nekima u društvu suboraca.

Može biti slika sljedećeg: 9 ljudi
Facebook/Privatna arhiva

“Sjetite se na ponosne dane, kada jedan uz drugoga stane



Prisjećajući se onih koji su svoje živote položili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, svim mojim suborcima, hrvatskim braniteljima te svim Hrvaticama i Hrvatima ponosno čestitam Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Antunovac 91.’, Dubrovnik 92.’, Maslenica 93.’, Mostar 93’., Velebit 94.’, Bljesak 95.”, napisao je Anušić u svojoj objavi.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba
Facebook/Privatna arhiva

Komentari