U utorak razvedravanje, na Jadranu uz buru

Ilustracija Foto: Pixabay

Tijekom noći i jutra u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno oblačno, ponegdje s maglom, osobito u Posavini. Već prijepodne razvedravanje pa će nakon toga prevladavati sunčano. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 0 °C, a najviša dnevna između 7 i 9 °C.

Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, ujutro uz mogućnost slabog mraza. U početku umjereno oblačno, zatim razvedravanje pa će veći dio dana prevladavati sunčano.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, ujutro ponegdje s umjerenom naoblakom. Uz obalu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, uz koju će more biti umjereno valovito, ponegdje i valovito. Jutro u gorju hladno, ponegdje uz slab mraz i maglu. Jutarnja temperatura od -2 do 0 °C, uz obalu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna od 5 do 9 °C, na moru između 12 i 15 °C.

U Dalmaciji u početku većinom oblačno, zatim razvedravanje pa će poslijepodne biti barem djelomice sunčano. Puhat će umjerena, mjestimice i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 0 do 4 °C, uz obalu između 8 i 11 °C, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 16 °C.



Podjednako toplo i na jugu Hrvatske, prijepodne uz umjerenu i povećanu naoblaku. Sredinom dana i poslijepodne djelomično razvedravanje. Puhat će slaba do umjerena bura.

Do petka stabilno, ali posvuda ne i sunčano

Od srijede do petka na kopnu tmurno i oblačno, mjestimice s maglom uz mogućnost rosulje, a niski oblačni sloj ponegdje će se zadržati i cijeli dan. Ujutro do četvrtka pri tlu i dalje slab mraz. Vjetar većinom slab.

U srijedu i četvrtak na Jadranu pretežno sunčano, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. U petak na sjevernom dijelu oblačnije, prema kraju dana ponegdje uz mogućnost kiše. Zadržat će se razmjerno toplo, osobito tijekom dana. Vjetar većinom slab zapadni i sjeverozapadni, a u petak će na sjevernom i srednjem dijelu zapuhati jugo koje će za vikend biti jako i olujno, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari