U utorak većinom kišovitije, svježije i vjetrovitije. Temperatura zraka će porasti pa će za vikend u mnogim krajeva biti i iznadprosječno visoka

U utorak i srijedu još će biti dosta oblaka, u većini unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu i prevladavajuće oblačno te razmjerno svježe, uz povremenu kišu, ponegdje i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, posebice u srijedu na Jadranu i područjima uz njega.

U nastavku tjedna posvuda više sunčanog vremena, ali i dalje ne sasvim suho jer će biti lokalnih pljuskova.

Temperatura zraka će porasti pa će za vikend u mnogim krajeva biti i iznadprosječno visoka.

Oblačno s povremenom kišom

“U utorak će na istoku Hrvatske biti većinom oblačno, povremeno s kišom, osobito sredinom dana i poslijepodne. Puhat će mjestimice umjeren istočni i jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 8 °C, a najviša dnevna uglavnom oko 11 °C.



Podjednako razmjerno svježe bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti uglavnom oblačno, povremeno s kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

I na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima većinom oblačno, mjestimice s kišom, uz obalu i u obliku pljuskova. Puhat će umjerena, podno Velebita povremeno i jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 6 °C, na moru od 10 do 12 °C, a najviša dnevna između 6 i 10, na Jadranu od 12 do 15 °C.

U Dalmaciji promjenjivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno, ponegdje s kišom, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno, prema otvorenom moru i jako jugo, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 9 °C, uz obalu između 11 i 14 °C, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 18 °C.

I na jugu Hrvatske podjednaka temperatura zraka, uz promjenljivu naoblaku, te mjestimičnu kišu. Puhat će umjereno i jako, na udare i olujno jugo.”

U srijedu još česta kiša pa sunčanije i toplije

“U srijedu u unutrašnjosti i dalje većinom oblačno, mjestimice s kišom, koja u gorju i unutrašnjosti Dalmacije može biti i obilnija. U četvrtak i petak promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ali ne i posve stabilno pa još može biti kiše, pa i pokojeg pljuska. U četvrtak će zapuhati umjeren jugozapadnjak, pa će i temperatura zraka osjetno porasti.

Na Jadranu u srijedu promjenjivo, ponegdje s kišom, pa i u obliku pljuskova, koji u Dalmaciji mogu biti izraženiji. U četvrtak i petak barem djelomice sunčano, ali još mjestimice uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova. Puhat će umjereno, prema otvorenom moru lokalno i jako jugo, na sjevernom dijelu jugozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari