U Vladi traje sastanak premijera Plenkovića, Aladrovića i Divjak

Vlada RH

U Vladi je u tijeku sastanak, na kojemu sudjeluju premijer Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, ministar rada Josip Aladrović. Na sastanku su bili i ministar financija Zdravko Marić i savjetnik premijera za obrazovanje, Radovan Fuchs.

Prema informacijama N1 televizije, jedna od tema razgovora je i to što staviti kao novu ponudu za sindikate, kako bi se okončao višetjedni štrajk u školama, koji još uvijek traje.

Iz Vlade je sa sastanka prvo izašao ministar financija Marić, a nakon njega premijerov savjetnik Fuchs, dok su ministrica Divjak i ministar Aladrović ostali razgovarati s premijerom.

Fuchs je po izlasku sa sastanka rekao da se razgovaralo o prijedlozima. Upitan je li bilo govora o odlasku ministrice Divjak, Fuchs je rekao da nije.



Podsjetimo, na današnjoj je konferenciji za novinare predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao da će se odazvati na službeni poziv na sastanak s premijerom Plenkovićem. Kaže i da insinuacije da iza sindikata stoji politika mogu samo bolesni umovi pomisliti, prenosi N1.

Komentari