U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je osoba zaražena; U KBC-u Split preminuo pacijent s Murtera

Trenutno je u Hrvatskoj potvrđeno da je ukupno 2.232 osobe zaražene koronavirusom, a 1967 osoba je ozdravilo. Preminulo je 96 osoba. Pristižu nove informacije županijskih stožera.

“Osamnaest dana smo bez novooboljelih. Naime, ukupno 26 osoba, s područja Virovitičko-podravske županije, testirano je na korona virus u zadnja 24 sata. Nitko od njih nije bio pozitivan. Broj testiranih, tako je prešao ’tisućicu’. Od početka pandemije, testirano je ukupno 1.016 osoba. Na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19“, objavili su iz županije.

Danas se očekuje povratak 15 radnika u Hrvatsku iz Švedske. Bit će im uzeti brisevi te će biti smješteni u karantenu, prenosi N1.

Istarska županija

U Istarskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.



U protekla 24 sata ispitano je 97 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus, priopćili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko–zagorske županije u protekla 24 sata još 2 osobe ozdravile su od COVID-a 19; iz Lobora i Pregrade. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 131, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 7.

U protekla 24 sata testiran je 31 uzorak, od kojih je 30 negativno, dok se za još 1 čeka rezultat nalaza. Dosad je testirano ukupno 2.540 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 7 osoba, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

Osječko-baranjska županija

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je 183 uzoraka i svi su bili negativni na koronavirus, što znači da već dvanaesti dan nema novooboljelih osoba na području Osječko-baranjske županije.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je osoba zaražena koronavirusom.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji 32. dan zaredom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 8 osoba, rezultati uzetih uzoraka očekuju se tijekom dana.

Od 18. svibnja katamaran na liniji Novalja – Rab – Rijeka i obratno započeo je sa plovidbom. Katamaran vozi po redu plovidbe koji je bio na snazi prije obustave prometa usred krize uzrokovane koronavirusom, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Kod preostala četiri pacijenta sa županijskog područja čekamo negativne rezultate na laboratorijske pretrage na SARS-CoV-2 virus.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije do srijede, 20.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 22 dana za redom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji nema novih slučajeva zaraze, ali je preminula jedna osoba, izvijestio je lokalni stožer.

U KBC Split je 18. svibnja preminuo pacijent koji je početkom travnja zaražen na otoku Murteru. Riječ je o muškoj osobi staroj 64. godine koji se liječio u KBC Split i bio je na respiratoru. Ovo je četvrti smrtni slučaj u Šibensko-kninskoj županiji.

Dosadašnji rezultati briseva iz Doma za starije i nemoćne osobe “Cvjetni dom” Šibenik su negativni, a očekuju se još 13 rezultata.

Komentari