U Vukovaru zaustavili radnike iz Srbije s vojnim oznakama, na terenu i policija: ‘Nismo došli kontrolirati kolonu’

Ilustracija: Ranko Suvar/Cropix

Grad Vukovar je u četvrtak udaljio radnike iz Srbije s gradilišta u samom središtu grada, gdje su obavljali radove na postavljanju uređaja za kontrolu parkirnih mjesta na javnim parkiralištima.

Sve je počelo u četvrtak kada su se snimke postupanja policije protiv radnika iz Srbije pojavile u medijima. Na snimkama se vidi kako su radnici policajcima pokazivali ambleme sa zastavom Republike Srbije.

Odmah nakon toga, počela je kružiti priča da su radnici došli u Vukovar kako bi pobrojali ljude u Koloni sjećanja 18. studenog 2023. godine. Prema toj verziji događaja, Grad Vukovar je navodno angažirao tvrtku iz Zagreba, koja je dalje angažirala tvrtku iz Beograda. Međutim, iz Grada Vukovara demantirali su tu priču.

Angažirali tvrtku iz Zagreba
“Grad Vukovar nije angažirao tvrtku za posao brojanja ljudi u Koloni sjećanja”, izjavili su iz Grada, objašnjavajući da su angažirali tvrtku iz Zagreba za postavljanje uređaja za kontrolu parkirnih mjesta na javnim parkiralištima.



“Tvrtka Poslovni Sistemi Tilia d.o.o. iz Zagreba sudjelovala je na koordinacijama na temu usklađivanja radova te nas prethodno nije upoznala kako će za izvođenje ugovorenih radova angažirati podizvođače iz Republike Srbije. Proizvođači koji su državljani Republike Srbije s neprimjerenim obilježjima udaljeni su s gradilišta”, priopćili su iz Grada Vukovara.

Policija, neslužbeno doznaje Dnevno.hr, nije pronašla elemente protupravnog postupanja kod državljana Srbije.

Komentari