U zagrebačkom naselju odjeknula snažna eksplozija: Policija poziva građane da ostanu u svojim domovima

Foto: Goran Mehkek / CROPIX/Ilustracija

U subotu oko 17.30 sati u Aninoj ulici na Rudešu u Zagrebu odjeknula je snažna detonacija. Eksplozija je rezultirala i materijalnom štetom na objektu u blizini mjesta nesreće, a policija je brzo reagirala, ograđujući cijeli prostor.

Policija, koja je odmah stigla na mjesto događaja, pokušava utvrditi uzrok eksplozije. Još nije jasno je li u pitanju bila eksplozivna naprava koja je zasvijetlila, preplašivši građane, ili neki drugi incident. Oštećeno je i jedno vozilo zbog sile detonacije.

‘Policija je vrlo brzo došla’
“To je toliko grunulo da mi je svjetlosni bljesak osvijetlio sobu. Ležala sam u mraku i gledala televiziju. Čula sam kako neki muški glas vani uzrujano nešto govori nekome na mobitel, ali nisam uspjela razaznati što. Policija je vrlo brzo nakon toga došla, pa ne isključujem da je možda taj čovjek i zvao policiju. Prvo su stigla jedna kola, pa onda njih više”, kaže za Jutarnji jedna stanarka Anine ulice.

Građani su također izvijestili o aktivnostima policije, uključujući provalu u kuću i blokadu Anine ulice, uz upute da se nitko ne približava mjestu događaja. Policajci su obilazili stanove, a stanovnicima je naređeno da ostanu u svojim domovima dok se situacija ne razjasni.



 

Komentari