U zračnoj luci u Zagrebu uhićena Brazilka, švercala više od kilu kokaina

Ilustracija Foto: Borna Filic/PIXSELL

Policija je uhitila 22-godišnju Brazilku kod koje su pronašli nešto više od kilogram kokaina u zračnoj luci u Zagrebu. 

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (NN 107/1, 87/02, 163/03, 141/04, 40/07, 149/09, 84/11 i 80/13), a radi daljnje preprodaje 1. srpnja 2021. godine, po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatom muškom osobom, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu unutar koje su se nalazile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom ukupne mase od oko 1080 grama, koji kokain je osumnjičena 2. srpnja 2021. godine preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb prokrijumčarila u Republiku Hrvatsku na način da je navedeni odjevni predmet obukla na sebe još u Sao Paolu.

Međutim, po dolasku u Zračnu luku „Franjo Tuđman“ iz Lisabona, oko 13 sati, nad njom je obavljen carinski pregled kojom prilikom su pronađena dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trake i prozirne plastične vrećice unutar kojih se nalazila praškasta materija bijele boje za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost droge tipa kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je protiv nje podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici”, navodi Policijska uprava zagrebačka.Komentari