UČENIKA NE PUŠTAJU U ŠKOLU BEZ MASKE! U Krapinskim Toplicama i dalje neizvjesno, roditelji sa svojim sinom uče ispred škole

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

U školu u Krapinskim Toplicama u utorak ujutro nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da on nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole. Roditelji su, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje uče zajedno sa sinom. Na mjesto događaja je stigla policija i inspektor, objavio je N1.

Podsjetimo, u ponedjeljak se ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku. U školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija.

Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama posjetio je i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji je došao dati podršku ravnatelju škole.

On je rekao kako su prema Zakonu o okupljanju zabranjena okupljanja oko i u obrazovnim ustavnovama za vrijeme dok su djeca u objektu.



“Netko tko ne želi nositi masku po kući i na privatnim mjestima, neka ne nosi. Ali ako postoje neka pravila, ta pravila vrijede za sve. U prvom redu je sigurnost djece, a onda i nastavnika, poslije toga sve ostalo. Hoće li se mjere korigirati, ovisi o epidemiološkoj situaciji. Ako situacija bude išla u smjeru da se nešto može mijenjati u epidemiološkim mjerama, onda će se mijenjati. Ovo je velika škola koja može osigurati uvjete za učenike”, istaknuo je Fuchs.

Profesorica Tamara Šoić iz inicijative 45 minuta također se osvrnula na taj incident.

“Ja stvarno mislim da nije problem staviti masku tih nekoliko minuta dok se prođe hodnikom. Koliko sam shvatila ne treba ih nositi u učionicama. Što nam je alternativa? Online nastava? Svi koji smo to iskusili znamo da je to nešto što nije dobro”, rekla je Tamara Šoić, objavio je N1.

Komentari