Udruga za promicanje prava pacijenata: Kampanja cijepljenja u Hrvatskoj je podbacila

Jasna Karačić Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tijek cijepljenja u Hrvatskoj za N1 je komentirala Jasna Karačić iz Udruge za promicanje prava pacijenata. 

Na početku je rekla da je “kampanja cijepljenja u Hrvatskoj podbacila”.

“Kada gledamo komunikaciju premijera s Europskom unijom, to zaista možemo pohvaliti. Međutim, napravio je pogrešku kada je dao previše povjerenja Stožeru”, rekla je Jasna Karačić.

Objasnila je to činjenicom kako “ne postoji ona povratna informacija od građana koji su prihvatili poziv i odazvali se cijepljenju”.



Osvrnula se i na korištenje covid-potvrda.

“Digitalne potvrde su zapravo sinonim za obavezu cijepljenje. I ja osobno na mobitelu ovdje u Bruxellesu moram imati potvrdu i gdje god prođem moram skenirati tu potvrdu. Cijepljenje nije obavezno, ali je nametnuto kao obavezno. Sad ćemo uvoditi obavezne covid-potvrde koje znače jedino cijepljenje. Gledamo druge države koje bez problema koriste te covid-potvrde i na taj način se nametnulo cijepljenje”, istaknula je Jasna Karačić.

Govorila je i o zabrinjavajućoj informaciji o porastu slučajeva drugih bolesti.

“Trenutno prikupljamo podatke od drugih udruga u Hrvatskoj i ono što vidimo jest veliki porast nootkrivenih karcinoma. Godinu dana je bio tzv. hospital lockdown. Čak su i neki hitni slučajevi ostali nepregledani”, pojasnila je.

Rekla je da su u cijelom nošenju s koronakrizom podbacili oni od kojih se najviše očekivalo pritom misleći, prije svega, na ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Žalosno je da ministar Beroš nema interesa za rješavanje problema problema prava pacijenata”, zaključila je, objavio je N1.

Komentari