Uhićen unuk Antuna Vrdoljaka: Na teret mu se stavlja strašan zločin

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX / MUP

Matija Vrdoljak (27), sin Luke Vrdoljaka i unuk Antuna Vrdoljaka, poznatog glumca i redatelja, završio je u Remetincu jer ga se sumnjiči za pokušaj ubojstva.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Vrdoljakov odvjetnik Fran Olujić nije ništa komentirati, a Matija Vrdoljak u Remetincu je završio zbog događaja koji se zbio još 9. prosinca 2023. u 4.30 u Draškovićevoj ulici u Zagrebu.

Tada se prvo verbalno, a zatim fizički sukobilo više osoba. Tijekom tog sukoba, sumnja se da je nožem u leđa ubo 21-godišnjaka. Zagrebačkoj policiji trebalo je vremena da posloži što se dogodilo, jer su akteri događaja navodno bili podosta alkoholizirani.

 



Prepoznali ga i prijavili
Policija je 27. prosinca 2023. na svojim internet stranicama objavila fotografiju osobe za koju su naveli “da raspolaže saznanjima o događaju”. Tražili su pomoć građana, moleći da im jave ako nešto znaju o osobi s fotografije. Netko je prepoznao Matiju Vrdoljaka i to prijavio policiji koja je potom s nalogom za pretragu pokucala na vrata obiteljske kuće u kojoj stanuje. “Ne mogu o tome razgovarati. Nemam volje”, odgovorio je Antun Vrdoljak za 24sata na pitanje živi li njegov unuk Matija s njim i kako komentira činjenicu da je osumnjičen za pokušaj ubojstva i da je u istražnom zatvoru.

Antun Vrdoljak hrvatski je glumac, redatelj i producent, bivši potpredsjednik Republike Hrvatske, HDZ-ov zastupnik u drugom sazivu Hrvatskog sabora, bivši direktor HRT-a, bivši predsjednik, danas počasni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i član Međunarodnog olimpijskog odbora. Uhićeni Matija sin je njegovog najmlađeg sina Luke.

Komentari