UHIĆEN ZLOGLASNI HRVAT! Godinama je bježao, a sada će konačno odgovarati za zločin

twitter

Jučer je na aerodromu u Tocumenu, gradu smještenom u centralnom dijelu Paname, uhićen 74-godišnji hrvatski državljanin za kojim je iz Hrvatske raspisana Interpolova tjeralica zbog navodnog poticanja na ubojstvo koje se dogodilo 1995. godine. Identitet privedenog muškarca nije otkriven, no lokalna policija izvijestila je o uspješnom uhićenju.

“Policija Republike Panama uhitila je stranog državljanina na aerodromu u Tocumenu kojeg traže vlasti u Hrvatskoj zbog optužbe za ubojstvo”, objavila je policija Paname putem svog Twitter profila. Uz tu objavu, podijelili su videoisječak koji prikazuje dvojicu lokalnih policajaca iz Interpolovog ureda kako odvode muškarca, čije je lice zamagljeno, do policijskog automobila ispred aerodroma.

Hrvatska policija je potvrdila da se radi o muškarcu koji je već osuđen na 15 godina zatvora, no nije bio dostupan hrvatskom pravosuđu.

“Možemo potvrditi da je u Panami uhićen hrvatski državljanin (rođen 1949.) na temelju Interpolove tjeralice iz Hrvatske, koja je izdana radi izdržavanja zatvorske kazne od 15 godina. Presuda je izrečena od strane Županijskog suda u Rijeci zbog optužbe za poticanje na ubojstvo koje se dogodilo 1995. godine”, navodi se u e-mailu koji je hrvatska policija poslala agenciji HINA.



Panama je srednjoamerička zemlja s populacijom od 4.3 milijuna stanovnika, smještena između Kostarike i Kolumbije, okružena Karipskim morem i Pacifičkim oceanom. Interpol je međunarodna policijska organizacija koja služi kao platforma za suradnju između nacionalnih policija diljem svijeta.

 

Komentari