Uhićeni Boys oglasio se iz Grčke, ne očekuje puštanje na slobodu: Mislim da su malo pretjerali u svemu ovome

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Počelo je suđenje uhićenim Boysima u Grčkoj. Čini se u puno blažim okolnostima nego što je bio slučaj prije nekoliko mjeseci, pogodovalo je i to što je poznato da Hrvati nisu krivi za ubojstvo navijača, pa i javnost drugačije gleda na nove okolnosti…

A jedan od 102 uhićenih je i 24-godišnjak s kojim je N1 uspio razgovarati. Osumnjičen je, zajedno s ostalima, za udruživanje u zločinačku organizaciju, podmetanje požara, tučnjavu, posjedovanje oružja i pirotehnike, ukupno 11 teških kaznenih djela.

“Mislim da su malo pretjerali u svemu ovome”, dodao je dok je na hodniku suda čekao ispitivanje vezan lisicama i pod nadzorom dvojice policajaca.

Nema prigovora na zatvor
Ipak na pitanje kako je i kakvi su mu uvjeti u zatvoru, kazao je, da se osjeća dobro i da na zatvor nema prigovora.



Svi osumnjičeni iz prve grupe dovezeni su do zatvora u specijalnom autobusu. Iz njega su, prolazeći kraj novinara, izvikivali uvredljive poruke, a povika je bilo i kada su ih doveli sa suda. Svakog su na ispitivanje uvodila po dvojica policajaca, dok je prostor suda također cijelo vrijeme bio pod nazorom.

“Ne očekujem da će nas nakon ovog ispitivanja pustiti iz istražnog zatvora”, rekao je na kraju mladić.

To njegovo razmišljanje uklapa se i u informacije koju je N1 dobio od odvjetnika uključenih u obranu. Ni oni ne vjeruju da će odluka o istražnom zatvoru biti donijeta ovaj tjedan, no nadaju se da bi mogla biti do Božića.

 

 

Komentari