Ukradeni spomenik Bruce Leeja iz Mostara konačno pronađen: Ostao je bez glave i nogu

Foto: Instagram

Kip koji je iz parka Zrinjevac u Mostaru nestao tijekom vikenda, pronađen je u petak u poslijepodnevnim satima te je teško oštećen.

Na Instagramu na stranici “Mostar Forever” objavljena je fotografija na kojoj dvije osobe nose ostatke kipa Bruce Leeja. Vidljivo je da su noge prepiljene, a prema svemu sudeći Bruce Lee ostao je i bez glave.

“Pronađen Bruce Lee iz Velikog parka/parka Zrinjevac i upravo traje borba za njegov život jer je u kritičnom stanju. Pomolimo se za njega (Neznani junak nam ustupio fotografiju)”, napisali su na Instagramu.

“Nije smiješno već žalosno”, “Montaža?”, “Bio na operaciji čim se oporavi vratit će se u park”, “Čim je on nestao, belaj nastao”, “Samo da preživi”, neki su od komentara.



Foto: Instagram

Nije otkriven razlog nestanka

Inače, spomenik junaku mnogih sretnih djetinjstava, žilavom kung fu majstoru – Bruce Leeju, postavljen je u parku Zrinjevac u studenome 2005. godine. Statua slavnog majstora borilačkih vještina Bruce Leea iz nepoznatih razloga je nestala iz mostarskog parka Zrinjevac.

Nestao kip legendarnog Brucea Leeja iz mostarskog parka

Ideju je “izrodio” dvojac okupljen oko Urbanog pokreta Mostar. Riječ je o saborskom zastupniku Mosta Nini Raspudiću i Veselinu Gatalu. Već prve noći nakon što je postavljen nestale su nunčake.

Komentari