Ukrajina: Širimo našu tenkovsku koaliciju; Rusija: Ključ kijevskog režima u rukama je SAD-a

Foto: Facebook

Ruske snage nastavljaju s napadima na istočne ukrajinske regije Doneck i Luhansk, a predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski poziva Zapad da ubrza slanje borbenih vozila.

Ukrajinski izvori navode kako imaju obećanje da će dobiti 321 tenk, a obuka vojske i isporuka tenkova trajat će najmanje dva mjeseca.

Deset ukrajinskih regija ostalo je bez struje nakon što su oštećene elektrane i visokonaponska mreža, dok je u napadima na civilnu infrastrukturu diljem zemlje u petak poginulo 11 osoba.

– Zahvalan sam svima u svijetu koji se s nama bore protiv terorizma, koji ubrzavaju opskrbu Ukrajine opremom za obranu i spremno jačaju pritisak sankcijama na terorističku državu. Širimo našu tenkovsku koaliciju. Pridružila joj se i Kanada te je sada u njoj 12 zemalja, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.



– Vjerojatno gospodin Trump nije daleko od istine kada kaže da američki predsjednik može vrlo brzo, ako želi, prekinuti ovaj sukob, dajući odgovarajuće upute kijevskom režimu. Naravno, ne bi sukob bio prekinut za dan ili dva, ali ključ kijevskog režima u rukama je Washingtona. Vidimo da Bijela kuće ne želi upotrijebiti taj ključ i da radije bira put daljnjeg jačanja ukrajinske vojske, istaknuo je komentirajući slanje tenkova Ukrajini glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentari