Ukrajinski ministar: Hvala Andreju Plenkoviću i Mariju Banožiću na podršci. Moderna vojska će poraziti čopor ruskih ubojica

Foto: Twitter

Ukrajinski ministar obrane Oleksi Reznikov zahvalio je hrvatskoj Vladi zbog spremnosti na pomoć Ukrajini u smislu obuke ukrajinskih vojnika.

“Vlada Hrvatske odobrila je odluku o obuci ukrajinske vojske u Hrvatskoj. Moderna, dobro obučena vojska s moćnim partnerima definitivno će poraziti čopor ruskih ubojica, pljačkaša i silovatelja. Hvala Andreju Plenkoviću i Mariju Banožiću na podršci”, poručio je Reznikov.

Podsjetimo, oko teme obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj danima se lome koplja. Ministar Banožić uputio je predsjedniku RH Zoranu Milanoviću prijedlog odluke o sudjelovanju Hrvatske u misiji Europske unije, koja uključuje slanje nekoliko naših zapovjednika u zapovjedne strukture misije, obuku dijela ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj te slanje časnika u Poljsku i Njemačku gdje je središte te misije. Međutim, Milanović nije dao suglasnost, a Vlada je svejedno poslala prijedlog u Sabor zbog čega su se otvorile polemike o ustavnosti takve procedure donošenja odluke.

 

Komentari