Uljeb postavio pitanje: ‘Ako šef Plenković ne dobije izbore, a Milanović nove zakaže u sredini tjedna…’

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Otkako su raspisani izbori za 17. travnja ove godine, koji će biti srijedom, u javnosti se postavio niz pitanja oko toga zašto su izbori baš srijedom. Nagađa se da će to povećati izlaznost u Hrvatskoj jer su po zakonu izbori neradni dan, a ljudi nemaju priliku taj dan spojiti s vikendom pa otići na put. Gotovo sve oporbene stranke su pozdravile mogućnost veće izlaznosti jer to, kako smatraju, najviše smeta vladajućoj stranci.

Naravno, kao i u svemu ostalom, neki su iskoristili priliku i za ironizaciju situacije, a popularna Facebook stranica Uhljeb je to napravila poprilično inovativno.

“Molim samo ozbiljne ustavne stručnjake za odgovor. Ako šef Plenković sada ne pobijedi na izborima i pobijedi Milanović i ustavni sud onda, logično, poništi izbore i ponovno se raspisuju izbori i Milanović ih opet stavi usred tjedna, jel to znači da ćemo dobit još jedan neradni dan?”, navodi se u objavi Faceboook stranice Uhljeb.



Predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je u petak da će umjesto predsjednika SDP-a Peđe Grbina biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su sazvani za 17. travnja.

Darko Tomas/Cropix

Milanovićeva najava ulaska u utrku na parlamentarnim izborima podigla je veliku buru

Zoran Milanović još uvijek nije donio odluku o ostavci na mjesto predsjednika Republike Hrvatske, a to je izazvalo mnoge reakcije na političkoj sceni, kao i reakciju Ustavnog suda.

Ustavni sud objavio je upozorenje vezano uz najavu Zorana Milanovića da će se kandidirati na parlamentarnim izborima.

”Predsjednik RH Zoran Milanović dok obavlja tu dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke”, objavio je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović na konferenciji za medije zaključak Ustavnog suda s obzirom na Milanovićevu najavu da će se kandidirati na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor.

Moguće poništavanje izbora

Ustavni sud ističe da se može koristiti svojim ovlastima od obavještavanja javnosti do poništavanja izbornog procesa ako ne bude poštivana njegova odluka, kazao je.

”Ustavni sud poziva Milanovića i SDP da odmah prestanu s aktivnostima koje su suprotne Ustavu, a DIP da osigura održavanje izbornog procesa u skladu s pravilima”, kazao je predsjednik Ustavnog suda.

Milanović: ‘Hrvatska granica je sveta, za nju se ginulo u ratu, zaštitimo hrvatske ljude’

Komentari