UN: Više od 28.000 žrtava u Turskoj i Siriji, no taj bi se broj mogao udvostručiti

Foto: Twitter

Prema najnovijim službenim podacima, potres magnitude 7,8 usmrtio je najmanje 28.191 ljudi: 24.617 u Turskoj i 3.574 u Siriji.

Spasioci su izvukli sedmomjesečno dijete i adolescenticu žive u nedjelju u zoru, gotovo tjedan dana od potresa koji je u Turskoj i Siriji usmrtio više od 28.000 ljudi no taj bi se broj mogao udvostručiti, upozoravaju Ujedinjeni narodi.

– Ti si čudo, poruka je video snimke djevojčice od 13 godina izvučene ispod ruševina u Gaziantepu u Turskoj, dobrano nakon kritičnih 72 sata od katastrofe, a koju je turska agencija Anadolija podijelila na Twitteru.

U pokrajini Hatay na jugu, sedmogodišnji dječačić Hamza izvučen je živ, pronađen skvrčen ispod ploče pod kojom je proveo više od 140 sati, izvijestila je noću novinska agencija IHA.



Dvogodišnja djevojčica Asja također je spašena u istoj regiji.

Po ledenoj hladnoći, spasilačke ekipe izvukle su ispod ruševina i 70-godišnju ženu u turskoj pokrajini Kahramanmaras uz pljesak i povike radosti, objavila je javna televizija TRT Haber.

– Jesam li na ovom svijetu, upitala je kad su je izvukli na danje svjetlo.

Turska agencija Anadolija izvijestila je i o spašavanju 35-godišnje majke i njezine djevojčice od šest godina iz zgrade uništene u pokrajini Adiyaman.

 

Komentari